Om PLANKET

– 2017 fick 6 000 besökare

uppleva 140 fotografers verk

Allt började 1982 med att fotografen Neil Goldstein inspirerades av utomhusutställningar i Washington Square Park i New York. Tillsammans med Irene Berggren, Lars Hall, Bror Karlsson, Gunnar Smoliansky och Rebecka Tarschys grundades en tradition av utomhusutställningar på de röda planken.

 

PLANKET Stockholm hade sitt 35-års jubileum år 2017 på Lilla Mejtens Gränd på Södermalm. En bildupplevelse och folkfest som pågick under en dag i augusti. Präglad av mångfald, enkelhet och prestigelöshet. Sida vid sida ses amatörer, oetablerade och professionella fotografer för att berätta om sina bilder. Förra året fick 6 000 besökare uppleva 140 fotografers verk, träffa vänner och etablera nya kontakter. I år är det dags igen, denna gång i hela två dagar i samband med Nytorgsfesten. Kul!

 

Det har visats bilder av mycket kända fotografer som Lennart Nilsson, Karolina Henke, Helene Schmitz, Martin Von Krogh, Carl Bengtsson, Anna Clarén och Elisabeth Ohlson Wallin samt fantastiskt duktiga amatörer så som proffesionella frilansare och konstnärer.

 

Sedan 35 år har PLANKET drivits av fotografer. I år leds PLANKET av förra årets initiativs-tagare Christer "Fjellis" Fjellman och årets PLANKET-grupp Lotte Johansson, Michael Pettersson, Paul Vestergren och Anders Lönegård samt fyra nya fotografer - vi välkomnar Tove Gustafsson, Sabrin Ansari, Edith Thoor och Lasse Thomasson. Alla förberedelser sker helt ideellt. Nytt för i år är att PLANKET pågår i hela två dagar med olika fotografer båda dagarna. För att täcka omkostnader tas en administrativ avgift ut av utställarna.

 

Läs även Maria Patomellas text om PLANKET 2007.

Foto: Johan Lindstén

Bildarkiv från tidigare år

Foto: Johan Lindstén

Foto: Lotte Johansson

PLANKET Stockholm 2018

Lilla Mejtens gränd

Vitabergsparken Södermalm

info@planketsthlm.se

Copyright 2017-2018 PLANKET Stockholm