Om PLANKET

På PLANKET 2018 fick över 16.000 besökare

uppleva 292 fotografers verk...

Allt började redan 1982 med att fotografen Neil Goldstein inspirerades av utomhusutställningar i Washington Square Park i New York. Tillsammans med Irene Berggren, Lars Hall, Bror Karlsson, Gunnar Smoliansky och Rebecka Tarschys grundades en tradition av utomhusutställningar på de röda planken.

 

PLANKET STHLM hade sitt 35-års jubileum år 2017 på Lilla Mejtens Gränd/Malmgårdsvägen på Östra Södermalm.

En bildupplevelse och folkfest som pågick under en dag i augusti. Präglad av mångfald, enkelhet och prestigelöshet. Sida vid sida ses amatörer, oetablerade och professionella fotografer för att berätta om sina bilder.

 

2018 - fick över 16 000 besökare uppleva 292 fotografers verk, träffa vänner och etablera nya kontakter. 2019 är det dags igen, denna gång i samband med bl a Nytorgsfesten. En digital katalog gjordes det med - köp den via sidan ”ansök här”.

 

 

Det har visats bilder av mycket kända fotografer som xxxxx (På gång att uppdateras).

 

Sedan 35 år har PLANKET drivits av bildskapare och fotografer. I år leds PLANKET av initiativtagaren sedan 2016 Christer ”fjellis” Fjellman och årets PLANKET-grupp Lotte Johansson, Paul Vestergren och Anders Lönegård samt - vi välkomnar även Joar Vestergren, Tove Gustafsson och Lasse Thomasson.

 

Allt kring PLANKET - sker helt ideellt. Vi har inga bidrag från Stockholm stad eller liknande. För att täcka omkostnader tas en administrativ avgift ut av utställarna och vi tar gärna emot gåvor.

 

Läs även Maria Patomellas (curator inom fotografi) - mycket intressanta text om: PLANKET 2007.

Foto: Johan Lindstén

Bildarkiv från tidigare år

Foto: Johan Lindstén

Foto: Lotte Johansson

PLANKET STHLM 2019


Lilla Mejtens gränd/Malmgårdsvägen

Vitabergsparken Östra Södermalm

info@planketsthlm.se